Îți cunoști calitățile? Descoperă-le cu ajutorul testului VIA Character Strengths.

Trăsăturile VIA sunt acele părți pozitive ale personalității tale care te influențează în tot ce gândești și simți, pentru că se aliniază cu valorile tale personale – cu ceea ce este important pentru tine.

***

VIA Character Strengths sunt unice

—ele sunt diferite de abilități (ce știi să faci), de talente (moștenirea genetică), de interese (ce-ți place) și de resurse (ce te poate ajuta).

—ele reflectă cine ești tu în esență, ca persoană.

—ele sunt benefice atât pentru tine, cât și pentru cei din jur.

***

Poți afla mai multe despre povestea din spatele VIA Character Strengths din acest filmuleț motivant: The Science of Character.

***

VIA sunt calitățile care-ți vin cel mai natural, care te fac să te simți în mod autentic tu. Folosite în mod eficient, te pot ajuta să-ți crești starea de bine și să-ți construiești o viață și carieră înfloritoare. Ele sunt cheia celei mai bune versiuni a ta.

***

De ce să acorzi importanță calităților tale

Mai mult de zece ani de cercetări demonstrează faptul că dezvoltarea calităților și punctelor forte reprezintă ingredientul magic al creșterii și succesului în carieră și viață. Există nenumărate motive să construim pe calitățile noastre, mai degrabă decât să ne concentrăm pe defecte.

***

Cum să îți descoperi și să îți cultivi calitățile

1. primul pas este să îți afli profilul VIA. Descoperă-ți propria constelație prin completarea testului disponibil gratuit aici. Descoperă care sunt primele tale 5 trăsături de caracter VIA.

2. Cultivă-le, punând accent mai ales pe cele din top 5! Folosește-le cât mai mult în viața de zi cu zi, la job sau acasă și vei observa cum ele te fac să te simți cu adevărat tu, și cum starea ta de bine crește pe termen lung.

***

***

***